Sunday, November 25, 2012

ၾကက္ကလီစာခ်က္နွင္ မွ်စ္သုပ္


ဒီေန.တနဂၤေႏြေန. ေနကလည္းပူလုိက္တာ.အခါတိုင္းရက္ေတြဆုိမုိးကခဏခဏရြာတယ္..ဒီေန.ေတာ.ေနသာ
တယ္..ဘာခ်က္စားရင္ေကာင္းမလဲလုိ. စဥ္စားလိုက္ေတာ. ပထမေတာ. ဘာကြတ္ေတး(BAK KUT TEH) ခ်က္စားမဲ.အစီအစဥ္..ပူပူအိုက္အိုက္နဲ. ဟင္းရည္ေလးေသာက္ျပီးစားမယ္ေပါ..။အဲလိုနဲ.ေစ်းကိုထြက္သြား
လိုက္တာ..အစီအစဥ္ေျပာင္းသြားတယ္..ဟဲဟဲ.ၾကက္ကလီစာ ေစ်းသက္တာတယ္ဆိုျပီးဝယ္လာလုိက္တယ္..
တစ္ထုပ္ ၃ က်ပ္တဲ. ။အဟီးးးးးးးအေတာ္ပဲ ေစ်းသက္တာဆိုၾကိဳက္တယ္မဟုတ္လား။တစ္ထုပ္အမ်ားၾကီးရ
တယ္..။ေသခ်ာေတာ.ကိုင္ဖို.လိုတယ္.။ဟင္းတစ္မ်ိဳးေတာ. အဆင္ေျပသြားျပီ.။ေနာက္တစ္မ်ိဳးတြဲဖတ္စား
ဖို.စဥ္းစားရျပန္ေရာ။မွ်စ္သုပ္စားဖို.ဆံုးျဖတ္လိုက္တယ္.။ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္နဲ. ေရေႏြးေလးနဲ.။ေျပာရင္းသေရက်လာ
ျပီ။ကိုယ္ခ်က္တာကို ကိုယ္ဟာကိုယ္အားေပးတာ ဟီးးးးးးးးးး။





ဒါကေတာ. ရိုးရိုးဆီျပန္ပဲခ်က္လိုက္တယ္..မဆလာမ်ားမ်ားေလးနဲ.။

မွ်စ္သုပ္


ပါဝင္ေသာပစၥည္း...

၁)မ်ွစ္(အခ်ဥ္မဟုတ္ပါ)

၂)ေရွာက္ရြက္

၃)နံနံပင္

၄)ၾကက္သြန္ျဖဴ

၅)ငပိ(မ်ွင္ငပိ) အနည္းငယ္

၆)အခ်ိဳမွဳန္.

၇)ဆား

၈)ငရုတ္သီး

၉)သံပုရာသီး


 အရင္ဆံုးမွ်စ္ေတြကုိ ျပဳတ္လိုက္ပါ။မ်ွစ္ျပဳတ္ေနခ်ိန္တြင္ အဆာပလာမ်ားအတြက္စီစဥ္ပါ။
ေရွာက္ရြက္မ်ားနွင္.နံနံပင္မ်ားကိုရိတ္ရိတ္လွီးပါ။ငရုတ္သီးကုိလည္းလွီပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထူထူေလး
လွီးပါ။ျပီးေတာ. ငပိကင္ပါ။

မ်ွစ္မ်ားကို ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ.ပံုစံျပဳလုပ္ပါ။ ျပီးလ်င္ေတာ. ငပိ.ဆား.အခ်ိဳမွဳန္.နွင္.အဆာပလာမ်ားထည္.ျပီး
နယ္။အရသာျမည္း ။သံပရာသီးညွစ္ထည္.။ထို.ေနာက္တြင္ေတာ.အ၇သာေကာင္းေသာမ်ွစ္သုပ္ခ်ဥ္စပ္
ေလး စားလို.ရပါျပီ။လုပ္ရလြယ္ကူျပီးစားေကာင္းေသာမ်ွစ္သုပ္ေလးပါ။







Google မွပံု

ထမင္းပူပူေလး/ၾကက္ကလီစာခ်က္/ မွ်စ္သုပ္ခ်ဥ္စပ္ေလးနွင္.ေ၇ေႏြးၾကမ္း ကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ၇ွင္။

No comments: