ဒီေန.ေတာ. ကြ်န္မရဲ. အနွစ္သက္ဆံုးအစားအစာထဲက တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ. ေရြႊငါး ရခုိင္ခ်က္ ခ်က္နည္းေလးပါ။ ငရုတ္သီးအစပ္ၾကိဳက္နွစ္သက္သူမ်ား အတြက္ ခ်က္၇လြယ္ကူျပီး စားေကာင္းတဲ. ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း.........
ေရြႊငါး
ငရုတ္သီးစိမ္း
ငပိ (မ်ွင္ငပိ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ
အရင္ဆံုး ငါးေတြအားလံုးကို အေက်းခြံ ခြါ ေခါင္းျဖတ္ . အားလံုးသန္.စင္ေအာင္လုပ္ပါ။
အားလံုးလုပ္ျပီးေသာအခါ .. အနွစ္အတြက္ျပင္ဆင္ပါမယ္။ ငရုတ္သီး . ၾကက္သြန္ျဖဴ. ၾကက္သြန္နီ. ငပိ. အခ်ိဳမွဳန္. . ဆား အားလံုးကို ေရာျပီး ေထာင္းပါမယ္။ အားလံုး ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီးတဲ.အခါ ဒယ္အိုးထဲသို. ဆီအနည္ငယ္ထည္. ျပီး ဆီသတ္ပါမယ္။ ဆီသတ္နံ.ေမြႊးလာလ်င္ ငါးမ်ားကိုအိုးထည္.သို.ထည္.ပါမယ္။
ငါးမ်ားကို ဆီးသတ္အနွစ္မ်ားနဲ. ေရာျပီး ေျဖးေျဖးခ်င္ေမြႊပါ။ ျပီးတဲ.အခါ ေရ ကုိငါးျမဳပ္တဲ.အထိထည္. ပါ။
ေရမ်ားပြတ္ပြတ္ဆူးလာလ်င္ အေပါ.အငန္ ျမည္းျပီး အရသာရွိေသာ ေ၇ြႊငါး ၇ခိုင္ခ်က္ကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။။။။။။။
No comments:
Post a Comment