ထမင္းေၾကာ္ေၾကာ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္
ၾကက္သား (သို႔မဟုတ္) အသားတမ်ဴိးမ်ဴိး
ေျပာင္းဖူး
သီဟုိဠ္ေစ့
ပဲသီး
မုန္လာဥနီ (ခါၾကက္ဥ)
စပ်စ္သီးေျခာက္
ေဂၚရခါးသီး
ၾကက္သြန္ျမိတ္ စတာေတြလိုအပ္ပါတယ္။
ထမင္း စ ေၾကာ္မယ္ဆိုလွ်င္ ဆီပူပူမွာ ဆား၊ အခ်ဴိမႈန္႔ (သို႔မဟုတ္) ၾကက္သား
မႈန္႔ နယ္ထားတဲ့အသားကို ေၾကာ္ပါ။ အသားအနည္းငယ္က်က္ျပီဆိုလွ်င္
ဖယ္ထားပါ။ က်န္တဲ့ဆီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရုိက္ထားတာ ထည့္ပါ။ အနံ႔
ေမႊးလာလွ်င္ မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး ႏွင့္ ေဂၚရခါးသီး ကဲ့သို႔ မာတဲ့အသီးအႏွံံ မ်ား
ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေျပာင္းဖူး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ စတဲ့အက်က္ျမန္တဲ့
အသီးအႏွံမ်ားကို ေနာက္မွထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဖယ္ထားေသာအသားပါ
ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ားနွင့္ ထမင္း ဖြထားတာကို ေရာေၾကာ္ပါ။
မီးအရွိန္အနည္းငယ္ျမွင့္ျပီး စပ်စ္သီးေျခာက္မ်ားကို ဆယ္ထည့္ပါ။ ပဲငံျပာရည္
ဆားအနည္းငယ္စီထည့္ပါ။ ဒယ္အိုး ကို ကစားေပးျပီး၊ ေမႊလွ်င္လဲ အသာအယာ
ေမႊပါ။ သၾကားအနည္းငယ္၊ ငရုပ္ေကာင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ အနံ႔ေတာ္ေတာ္
ေမႊးလာလွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းျပီးခ်ႏိုင္ပါျပီ။ ေနာက္ဆုံးမွာေတာ့ ေစာေစာက
ဆီႏွင့္ ေလွာ္ထားေသာ သီဟုိဠ္ေစ့မ်ား ျဖဴးလုိက္ပါ။
အနံ႔အရသာနဲ႔ ျပည့္စုံတဲ့ ထမင္းေၾကာ္ပူပူေလး အသင့္သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီေနာ္။
Friday, May 6, 2011
တရုတ္ထမင္းေၾကာ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment