Thursday, May 5, 2011

မုန္ညင္းခ်ဥ္ မုန္လာခ်ဥ္ နည္းလုပ္

(မုန္ညင္းခ်ဥ္ မုန္လာခ်ဥ္ နည္းလုပ္ )
လိုအပ္ေသာပစၥည္း-
မုန္ညင္းစိမ္း ထြားထြား...........၅ ပင္၊
ထမင္းရည္ ..........................မတ္ခြက္ႏွင့္ ၃-ခြက္ခန္႔၊
ဆား...................................လက္တဆုပ္ခန္႔၊
နႏြင္း..................................အနည္းငယ္၊

မုန္ညင္းစိမ္းမ်ားကို အျမစ္ျဖတ္၊ ေရေဆးျပီး တေန႔မွ် အရိပ္ထဲ၌ လွန္းထား၊ ေန႔လယ္ေလာက္မွာ အရြက္မ်ား ႏြမ္းလာလွ်င္ အခ်ဥ္ထည့္ႏိုင္ပါျပီ။ မုန္ညင္းပင္မ်ားကို ေနပူမွာ မလွန္းရပါ။ ေျခာက္ကပ္ျပီး စားမရႏိုင္ ျဖစ္သြားတတ္သည္။

စဥ့္အိုး၊ သို႔မဟုတ္-ပုလင္းႀကီး သန္႔သန္႔တြင္ မုန္ညင္းပင္မ်ားကို ေခြျပီး သိပ္ထည့္ပါ။ အေပၚမွ ဆားႏွင့္ နႏြင္း ပံုပါ။ စဥ့္အိုး သို႔မဟုတ္-ပုလင္း တ၀က္ခန္႔ ေရာက္ေအာင္ ထမင္းရည္ကို အေအးခံျပီး ေလာင္းထည့္ပါ။ ပ်စ္ခဲ မေနေအာင္ ေရ ရိုးရိုးကို ပုလင္း သို႔မဟုတ္-ခ်ဥ္အိုးျပည့္သည္အထိ ျမႇဳပ္ေအာင္ ေလာင္းထည့္ပါ။ ဆား၊ နႏြင္းကို ေရမွာ ေပ်ာ္၀င္ေအာင္ လက္ျဖင့္ လႈပ္ျပီး အပင္ေတြ ေရျမႇဳပ္လွ်င္ အိုးဖံုးကို လံုေအာင္ ဖံုးျပီး သံုးရက္ခန္႔ ထားလိုက္ပါ။ သံုးရက္ခန႔္ၾကာလွ်င္ ေရလည္း ခ်ဥ္၊ အပင္ေတြလည္း ခ်ဥ္ပါလိမ့္မည္။ ဆားမေပါ့ေစႏွင့္၊ မုန္္လာကိုလည္း ထိုနည္းအတိုင္း လုပ္ႏိုင္သည္။

No comments: