Monday, March 4, 2013

မရိုးနိုင္တဲ. မ်ွစ္သုပ္ နဲ. ပုဇြန္ေၾကာ္

ဒီတစ္ပါတ္တနဂၤေႏြေန. သူငယ္ခ်င္းက မ်ွစ္သုပ္ေပးပါဆိုလို.။ စိတ္ထဲက စားခ်င္လာတယ္။  ။

စဥ္စားစရာမလိုပဲ တနဂၤေႏြေန.အတြက္ ဟင္းခ်က္ဖို.အစီအစဥ္ေလးရသြားတယ္။   ။သူငယ္ခ်င္းက

ေတာင္းေတာင္းတတ စားခ်င္တယ္ဆိုေတာ. ဟဲဟဲ ..ကြ်န္မလက္ရာေကာင္းလို.ျဖစ္မယ္။        ။

ကြ်န္းမ ျမန္မာမွာေနတုန္းက မ်ွစ္သုပ္မစားဖူးဘူး။     ။ဒီကုိေ၇ာက္ေတာ. အသိ မြန္လူမ်ိဳးေတြက မ်ွစ္ကို

အခ်ဥ္ထည္.ပီးသုပ္စားတာကို စားဖူးပီးကတည္းက သုပ္စားေတာ.တာပဲ။     ။သူတို.ကကုိယ္တုိင္လုပ္

မ်ွစ္ခ်ဥ္ဆိုေတာ. ေကာင္းတယ္။     ။အျပင္က အခ်ဥ္ထည္.ပီးသားေတြက အခ်ဥ္အရမ္းစူးတယ္။       ။

တစ္ခါတေလ သူတို.က မ်ွစ္ကို ပုဇြန္နဲ.ေရာပီးအခ်ဥ္ထည္.တာ။  ။ အဲဒါကိုသုပ္လည္းစားေကာင္းတာပဲ။   ။

ကိုယ္ကျမန္မာဆိုေတာ. အခ်ဥ္အစပ္ဆိုသိပ္ၾကိဳက္တာပဲ။    ။တရုတ္ေတြက ကြ်န္မစားတာကိုၾကည္.ပီး

အံၾသေနၾကတယ္။     ။


 စားလို.ေကာင္းတယ္။        ။ၾကိဳက္လို.လည္းျဖစ္နိုင္တယ္။        ။

ပုဇြန္ေၾကာ္

 မေလးရွားမွာေနရတာ ရြာမွာေနရသလိုပဲ။  ။တပါတ္ကိုတစ္ခါ ေစ်းကားလာတယ္။   ။ေစ်းသက္သာတယ္

ေျပာတာပဲ။အားလံဳးက ျမန္မာလူမ်ိဳးေရာင္းလုိ.လားမသိဘူးအားေပးၾကတယ္။      ။ေစ်းလည္းနီးနီးေလးကို

အဲဒီ.အသည္ လာတာကိုေစာင္.ေနၾကတယ္။         ။ကြ်န္မလည္း သူမ်ားက ေစ်းသက္သာတယ္ဆိုတာနဲ.

အဲဒီကေနပုဇြန္ဝယ္လိုက္တယ္။   ။


ဆီမ်ားသြားတယ္။   ။ေျခာက္ေအာင္ေက်ာ္မွာဆိုေတာ.ဆီနဲနဲမ်ားထားတာ။         ။ဆီေတြကိုမၾကိဳက္ဘူး။

ဆီမပါေတာ.လည္း ခ်က္ရတာအဆင္မေျပသလိုပဲ။   ။အဲဒါျမန္မာေတြရဲ.အက်င္.ထင္ပါရဲ.။   ။တရုတ္ဆိုင္

သြားရင္ေတာ. ေခ်ာင္းဆိုးသြားမယ္။    ။ဆီမပါပဲေၾကာ္ေန . ခ်က္ေနလို.။      ။ဟဲဟဲ။   ။အားေပးအံုးေနာ္။

No comments: